Protestní hladovka může přerůst ve vlnu stávek po celém Srbsku

Celé Srbsko prožívá více než dvoutýdenní hladovku třinácti lidí ve městě Kragujevac. Už pět let nedostali plnou mzdu. Celé Srbsko sleduje zatím marný boj pracovníků koželužny Partizan ve městě Kragujevac na jihu země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bělehrad

Bělehrad

Třináct lidí z několika stovek zaměstnanců ve stávce drží hladovku a jejich zdravotní stav se prudce zhoršuje. Soukromý majitel podniku jim nevyplatil už několik let plné mzdy.

Zdravotní stav hladovkářů se značně zhoršil a všichni už jen leží na lehátkách přímo v jedné z kanceláří. "Jejich zdravotní stav je alarmující - není minuta před dvanáctou, ale pouhá vteřina, protože jsou připravení vytrvat ve svém protestu," řekl Českému rozhlasu předseda stávkového výboru Svetozar Bojanič

Důvodem stávky jsou nevyplacené mzdy až za pět let a léta nezapočítaná do důchodu. Srbská vláda se snaží zprostředkovat řešení, ale podle jednotlivých ministrů za daný stav neodpovídá. Protest hrozí přerůst ve vlnu stávek po celé zemi.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme