Moskevští hasiči dostali pod kontrolu požár zapříčiněný výbuchem potrubí

Ruští hasiči už údajně mají pod kontrolou velký požár, který propukl v noci na jihovýchodě Moskvy. Podle úřadů ho zavinil výbuch plynového potrubí, plameny sahaly do výše až 200 metrů. V ruském hlavním městě jde o nejhorší požár za poslední desetiletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouř nad Moskvou - výbuch potrubí způsobil požár, který se rozšířil na město

Kouř nad Moskvou - výbuch potrubí způsobil požár, který se rozšířil na město | Zdroj: ČTK

Exploze se odehrála krátce po půlnoci v jedné z administrativních částí Moskvy, oheň se tak naštěstí nerozšířil na obytné domy vzdálené zhruba pět set metrů.

Plameny sahající desítky metrů do výšky likvidovalo 35 hasičských týmů. Podle moskevského starosty Jurije Lužkova bylo pět lidí zraněno, nikdo nepřišel o život.

Obří požár vypukl jen několik hodin po skončení oslav konce druhé světové války, jejichž součástí byly i velké ohňostroje. Požár ale prý s největší pravděpodobností zavinila technická příčina, zřejmě vada na zastaralém potrubí.

Na 80 tisíc obyvatel Moskvy je v důsledku požáru bez telefonního spojení a internetu, žár, který plameny způsobily, poškodil podzemní kabely.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme