V Německu znovu hrozí protesty farmářů kvůli cenám mléka

Němečtí farmáři se chystají na další kolo souboje o výkupní ceny mléka. Ve světle neustále klesajících cen mléčných výrobků zvažují už v těchto dnech protestní akce. Není dokonce vyloučeno, že dojde po roce znovu k bojkotu dodávek 'bílé suroviny'.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mléko

Mléko | Foto: prokaji.estranky.cz

"Cenová politika obchodníků hromadně ničí naše existence," prohlásil předseda Svazu chovatelů dojného dobytka Romuald Schaber. "Proti tomu se musíme vší silou bránit, i kdyby to mělo za následek pokutu kartelového úřadu," dodal.

Podle Schabera může při současném vývoji 25 až 30 procent producentů mléka zmizet do konce roku z trhu. Zemědělci žádají za litr mléka 'férovou' cenu, která podle nich začíná na hranici 40 centů.

Bavorský ministerský předseda Seehofer vyzývá k přímému zásahu kancléřku Angelu Merkelovou. Ministryně zemědělství Ilse Aignerová zase navrhuje snížení daňové sazby u tzv. zelené nafty.

K tématu si můžete také přečíst:
Zemědělci protestovali proti propadu výkupních cen mléka
Producenti mléka se další pomoci od EU zatím nedočkají
Evropská unie chce pomoci producentům mléka
České předsednictví Evropské unie chce podpořit producenty mléka
Madeta vypověděla další dodávky mléka, Gandalovič přislíbil zemědělcům podporu
Evropská unie se odhodlala k radikální reformě zemědělské politiky
V Česku se schyluje k válce o ceny mléka

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme