Tripartita považuje za prioritní udržení zaměstnanosti

Udržení zaměstnanosti by mělo být v době krize prioritou. Dohodla se na tom tripartita. Zástupci odborů a zaměstnavatelů se s premiérem Janem Fischerem sešli poprvé. Fischer jim slíbil, že jeho kabinet bude efekt protikrizových opatření pečlivě sledovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce v Lounech

Úřad práce v Lounech | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Podle Fischera je hlavní zastavit růst nezaměstnanosti: "Jak s tím zacházet, jaká tam má být role státu, jaká tam má být role zaměstnavatelů a samozřejmě jaká tam má být role zaměstnanců."

Premiér Jan Fischer se v roli premiéra schůzky zástupců zaměstnavatelů a odborů účastnil poprvé. Se šéfem Českomoravské konfederace odborových svazů Milanem Štěchem se sešel už ráno.

O protikrizových opatřeních v poledních Ozvěnách dne Radiožurnálu diskutovali Milan štěch a Jiří Schwarz, děkan Vysoké školy ekonomické v Praze.

Přečtěte si také:
Odboráři očekávají na sobotní demonstraci v Praze až 25 tisíc lidí
Odbory svolávají na květen demonstraci kvůli dopadům hospodářské krize
Odbory vypracovaly návrh na řešení dopadů ekonomické krize v Česku
Ústavní soud změnou zákoníku práce omezil pravomoc odborů
Novela zákoníku práce prošla v prvním čtení sněmovnou
Zákoník práce čekají změny
Sporná ustanovení zákoníku práce posoudí Ústavní soud

Milan Kopp, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme