Jihočeští starostové podporují rozšíření Temelína

S překvapivým prohlášením přišel na Evropské konferenci obcí Svaz měst a obcí Jihočeského kraje. Ačkoliv tématem konference v Hluboké nad Vltavou byla výměna zkušeností o mateřském školství nebo spolupráce vodárenských soustav mezi jižními Čechami a Horním Rakouskem, tak svaz vyslovil podporu rozšíření Jaderné elektrárny Temelín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

Zároveň svaz ústy svého předsedy Pavla Vondryse vyzval vládu i krajské zastupitelstvo ke zvýšení kompenzací Jihočechům na vyšší částku, než jsou slíbené čtyři miliardy korun.

"Náš požadavek je, aby v případě, že vláda přijme usnesení o dostavbě Temelína, byla součástí tohoto usnesení i garance financování nezbytných dopravních staveb pro rozvoj Jihočeského kraje, týká se to především dálnice D3, rychlostních komunikací R3 a R4 a železničního koridoru."

Účastníci konference na Hluboké, kteří přijeli z Rakouska, se ale odmítli k tématu elektrárny Temelín vyjádřit s tím, že jde o českou vnitropolitickou otázku.

Přečtěte si také:
Ekologičtí aktivisté požadují referendum o dostavbě Temelína
Jihočeský kraj dal zelenou dostavbě Temelína, získá za to miliardy korun
Vláda na podzim předloží energetickou koncepci České republiky
Porostou naše jaderné elektrárny?
Topolánek slíbil Rakušanům, že Temelín se nebude rozšiřovat

Filip Černý, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme