V Bruselu hořela budova Evropské komise

V bruselském sídle Evropské komise, paláci Berlaymont, vypukl dnes odpoledne požár. Všichni zaměstnanci museli z budovy odejít. Ze střechy domu stoupal nejdřív bílý, pak i hnědý a černý dým. Podle informací zpravodaje Českého rozhlasu při Evropské unii se už hasičům podařilo požár lokalizovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouř stoupá z horního patra v sídle Evropské komise v Bruselu

Kouř stoupá z horního patra v sídle Evropské komise v Bruselu | Zdroj: ČTK

Situaci na místě monitoroval policejní vrtulník a před budovou zasahovaly 4 hasičské vozy. Jak Českému rozhlasu řekl mluvčí Evropské komise Johanes Laitenberger, zatím není jasné, jak oheň vznikl: "Zatím vám nemohu říct, co mohlo požár způsobit. Hasiči to uvnitř budovy zjišťují. Jakmile od nich budeme mít víc informací, podělíme se o ně i s vámi."

Zatím je jisté, že požár nevznikl v přízemí, kde je tiskové středisko, jak se původně spekulovalo. Ohnisko nebylo ani ve 13.patře, kde je kancelář předsedy Evropské komise Josého Barrosa. Podle hasičů začalo hořet v nástavbě na střeše, kde je elektroinstalace, tedy v nejvyšším patře. Kouř byl cítit po spáleném plastu, takže to vypadá na požár kabelů. Tomu nasvědčuje i přítomnost pohotovostních vozů elektrospolečnosti Sibelga.

Všichni zaměstnanci Evropské komise po vyhlášení poplachu velmi rychle opustili budovu. Trvalo jim to asi pět minut. V žádném případě nedošlo k panice, protože bruselští úředníci nacvičují evakuaci každý měsíc. Tentokrát to ale nebylo cvičení.

Pavel Novák, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme