Ještě několik dní si počkáme na programové prohlášení nové vlády

Programové prohlášení chce mít Fischerova vláda v rukou už příští týden. Priority svých úřadů v těhcto dnech předsedovi kabinetu jednotliví ministři odevzdali. Přesný termín, kdy kabinet požádá poslance o důvěru, ale vláda zatím nezná. Má na to ještě dvacet dní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Fischer

Jan Fischer | Foto: Tomáš Adamec

Při vzniku programového prohlášení vlády, která má zemi řídit do podzimních předčasných voleb, jsou pro premiéra Jana Fischera nejdůležitější priority jednotlivých ministrů. Co jejich seznamy spojuje? Dokončení předsednictví Evropské unii a ekonomická stabilita resortů v době krize.

"Za prvé je to dokončení předsednictví, za druhé finance, finance, finance a za třetí dokončení legislativního procesu z pohledu těch věcí, které jsou navrhovány v parlamentu a které budeme ještě v průběhu těch pěti měsíců předkládat do vlády," vyjmenovává své priority na dalších pět měsíců ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.

Dvacet sedm bodů, které na Úřad vlády jako své požadavky zaslali sociální demokraté, premiér Fischer chápe jako doporučení. Se stranami, které u vzniku jeho vlády stály, ale chce o programovém prohlášení mluvit. "K té konzultaci samozřejmě dojde, ale teď ještě nám dejte trochu času, my to píšeme."

Na to, aby vláda požádala Poslaneckou sněmovnu o důvěru, má ještě dvacet dní.

O vládní krizi si můžete také přečíst:
Někteří senátoři mají výhrady vůči zákonu o rozpuštění sněmovny
Sněmovna otevřela cestu k předčasným volbám
ČSSD zveřejnila 27 doporučení pro vládu Jana Fischera
Překlenovací kabinet Jana Fischera začal úřadovat
Česko má novou vládu
Nová vláda je kompletní, na financích přece jen Janota
Fischer svým návrhem na složení vlády rozladil šéfy stran
Prezident V. Klaus jmenoval J. Fischera premiérem

Marika Táborská, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme