Návrat raketoplánu Atlantis komplikuje počasí

Americký raketoplán Atlantis se dnes měl vrátit na Zemi. Původně měl kolem 16. hodiny středoevropského času přistát na Mysu Canaveral na Floridě. Kvůli nepříznivému počasí bylo ale přistání odloženo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raketoplán Atlantis přistává /rok 2008/

Raketoplán Atlantis přistává /rok 2008/ | Foto: NASA

Návrat raketoplánu Atlantis zkomplikovalo počasí. V posledních dnech sužovaly Floridu bouřky a deště. Náhradní možnost přistání přichází v úvahu před 18 hodinou středoevropského času. Pokud se ani v té době nebude počasí přát, má posádka dostatek zásob a pohonných hmot, aby na oběžné dráze vydržela do pondělí.

Už teď se start Atlantis zapsal do historie poslední opravou Hubbleova vesmírného teleskopu. Posádka kvůli ní absolvovala 5 výstupů do vesmíru, přičemž prodloužila životnost a výkonnost unikátního zařízení.

Přečtěte si také:
Raketoplán Atlantis odstartoval k další vesmírné misi
K Hubbleovu teleskopu poletí česká vlajka a Nerudovy básně

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme