Prudké bouřky způsobily v Německu vykolejení vlaku a několik zranění

Prakticky po celém Německu řádily v posledních hodinách bouřky doprovázené lijákem a místy krupobitím. Silný vítr vyvracel stromy a působil problémy v dopravě. Nejméně šest lidé utrpělo zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

blesky nad Berlínem

blesky nad Berlínem | Foto: AFP

Vyvrácený strom způsobil vykolejení vlaku Interregio s asi 200 pasažéry u švábského Baienfurtu. Tři lidé se při nehodě zranili, z toho jeden muž těžce.

Napilno měli záchranáři na Bodamském jezeře, kteří na poslední chvíli pomáhali několika jachtařům. Nárazy větru tam dosahovaly rychlosti 156 kilometrů v hodině. Kostnici pak zasypaly kroupy velikosti golfového míčku, které v centru města vytvořily deseticentimetrovou vrstvu.

Na necelou hodinu byl kompletně ochromen provoz na mnichovském letišti. V Dolním Sasku vyústila nepřízeň počasí dokonce v uzavření řady škol. Údery blesků do zemědělských statků připravily o život minimálně sto krav a vepřů.

Ve Švýcarsku si bouře vyžádala jednu oběť na životě. Stal se jí jednatřicetiletý řidič, na jehož automobil dopadl strom. Již v noci na úterý způsobilo krupobití, vítr a mohutné deště značné škody v Nizozemsku.

Na příchod studené fronty, doprovázené bouřemi a vichřicí, se nyní připravuje také Česko. Meteorologové upozornili, že v noci hrozí extrémní nebezpečí zejména v Praze, Středočeském, Karlovarskem, Plzeňskem, Jihočeskem, Královéhradeckem, Libereckém a Ústeckém kraji.

Přečtěte si podrobnou předpověď počasí, kterou pro vás připravujeme každý den z údajů od Českého hydrometeorologického ústavu.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme