Budvar prohrál soudní spor a musí ČOV zaplatit přes dva miliony korun

Český olympijský výbor vyhrál soudní spor se společností Budvar o zneužívání olympijské symboliky. Pivovarnický gigant musí zaplatit dva a čtvrt milionů korun za sérii spotů z roku 2006, ve kterých anglicky mluvící dvojice "Bob a Dave" odjíždí na hokejiádu. Podle advokáta olympijského výboru Jana Šťovíčka je rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích naprosto zlomové, i když stále ještě nenabylo právní moci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijské kruhy

olympijské kruhy | Foto: Robert Mikoláš

"Je to úplně první případ, kdy soud definitivně rozhodl o tomto nároku. Přitom jde o případ, který je poměrně velký a významný. Jejich kampaň byla masivní a soud rozhodl naprosto jednoznačně. Z tohoto hlediska je to precedentní rozhodnutí."

Pivovar se může proti rozhodnutí soudu ještě odvolat. I přesto si místopředseda českých olympioniků Jiří Kejvala myslí, že jde o velký posun v ochraně olympijských symbolů. "Pro nás je tento precedent rozhodující do budoucna. Dva miliony dvě stě padesát tisíc korun je výrazně nižší částka než jsme požadovali, nám ale nejde o peníze. Stejně je chceme věnovat na charitu - na nadaci sportovní reprezentace, která podporuje mladé sportovce a olympioniky seniory," uvedl Kejvala.

Budějovický Budvar s rozhodnutím soudu a především odůvodněním rozsudku nesouhlasí. Pivovar teď zvažuje další postup a zároveň odmítá tvrzení Českého olympijského výboru, že neměl zájem situaci řešit.

Přečtěte si také:
ČOV chce žalovat Budvar o desítky milionů kvůli kampani
ČOV bude chtít po Budvaru desítky milionů
Budějovický Budvar vyhrál další spor o svou ochranou známku
Budvar uspěl v soudním sporu o známku Bud

Pavel Suchan, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme