Obamův projev k muslimům vzbudil v USA chválu i kritiku

Káhirský projev amerického prezidenta Obamy doma v Americe chválí i kritizují. Demokraté a liberálové jsou spokojení. Nelíbil se hlavně opozičním republikánům a některým organizacím, které se zasazují o lidská práva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlajky USA

vlajky USA | Foto: Ondřej Malý

Spojené státy nesmějí zničit svůj vztah s Izraelem, varují američtí konzervativci. Například podle lídra republikánské menšiny v Senátu Johna Boehnera kladl Barack Obama v projevu stejnou vinu za konflikt na Izraelce i Palestince a to ho znepokojuje, protože má Izrael právo obranu.

Organizacím, které se zasazují o lidská práva, vadilo, že americký prezident nekritizoval v projevu adresně některé arabské země za věznění disidentů a novinářů.

Například Human Rights Watch by přivítala, kdyby prezident v téhle souvislosti zmínil konkrétně Egypt, Saúdskou Arábii, Tunisko a Sýrii.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme