Al-Káida údajně plánuje mohutný útok proti německým cílům

Mohutné teroristické útoky na německé cíle před podzimním hlasováním do Spolkového sněmu prý plánuje Al-Káida. S odvoláním na bezpečnostní zdroje to píše týdeník Der Spiegel. Na pozoru by se prý měli mít hlavně němečtí občané v Severní Africe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlín - hlavní nádraží

Berlín - hlavní nádraží | Foto: Jiří Hošek

Plánované útoky mají být odvetou za německou přítomnost v Afghánistánu a měly by spolkovou vládu donutit ke stažení vojenského kontingentu zpod Hindúkuše. Varování přišlo nejspíš od americké vlády, která informace o plánech teroristů měla získat na afghánsko-pákistánském pomezí.

Podle německých bezpečnostních orgánů jsou největšímu nebezpečí vystavena zastoupení německých firem v Alžírsku a obecně občané Spolkové republiky pobývající v Severní Africe. Velmi pravděpodobné jsou prý taky únosy německých státních příslušníků. Možné jsou ale údajně taky teroristické útoky na území samotného Německa.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme