Zástupce magistrátu zakázal pochod radikálů v Jihlavě

Sobotní pochod pravicových radikálů v Jihlavě předčasně ukončil zástupce magistrátu. Do města se sjelo zhruba sto padesát extremistů, aby údajně uctili památku obětí druhé světové války.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pochod v Jihlavě

pochod v Jihlavě | Zdroj: ČTK

U Ústředního hřbitova, který byl cílem průvodu, se shromáždilo na dvě stovky odpůrců pochodu. Na celou akci dohlíželi policejní těžkooděnci.

Proč magistrát akci rozpustil, řekl Radiožurnálu mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis: "Magistrát města Jihlavy vyzval svolavatel, aby shromáždění neprodleně ukončil. Zástupce magistrátu tak provedl na základě vyhodnocení, že akce se výrazným způsobem odchýlila od původně ohlášeného významu."

Policie na místě zadržela dva účastníky pochodu. Radikálové se dnes sešli i na severu Čech - v Mostě a Litvínově. Pochod se obešel bez incidentů.

Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme