Ministerstvo dopravy představí plán úspor v dopravní výstavbě

Ministerstvo dopravy musí šetřit. Na infrastrukturu dostalo jen polovinu toho, s čím počítalo. Jeho šéf Gustáv Slamečka proto do konce příštího týdne představí plán úspor, který by měl jít nad rámec vládního usnesení. To bude mimo jiné znamenat zakonzervování 35 velkých staveb, které jsou financovány z národních zdrojů. Slamečka to uvedl v diskusním pořadu České televize.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavba dálnice

Výstavba dálnice | Foto: ceskedalnice.cz

Úspory v dopravní výstavbě podle ministra dopravy postihnou hlavně Moravu: "Hlavně jsou to stavby na dálnici D47 a dálničních přivaděčích a komunikacích. Dále je to velký městský okruh Brno. Jsou to také stavby na rychlostní silnici R49 - Hulín - Fryšták. Pak se jedná o jednotlivé stavby typu městských obchvatů, například Líbeznice, Lechovice. A jsou to také jednotlivé stavby ve městech - České Budějovice, Plzeň a tak dále."

Naopak 5 desítek staveb, které jsou spolufinancovány z fondů Evropské unie, bude pokračovat - jde například o dálnici z Prahy do Karlových Varů, poslední úsek dálnice D 8 přes České středohoří nebo Pražský okruh.

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů Michal Hašek chce ještě jednat s premiérem Janem Fischerem. Chce, aby vláda dopravní infrastrukturu a její financování ještě znovu přehodnotila.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme