Ivan Hašek je předsedou Českomoravského fotbalového svazu

Novým předsedou Českomoravského fotbalového svazu byl na valné hromadě v Praze zvolen Ivan Hašek. Neúspěchem skončila kandidatura Luďka Vinše. Pro vítěze se vyslovilo v české komoře 104 delegátů, v moravské Hašek získal 63 hlasů. Pro Vinše se vyslovilo v Čechách 25 delegátů, na Moravě pouhých sedm. Ke zvolení přitom Haškovi stačilo v české části 66 a v moravské 37 hlasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Hašek

Ivan Hašek | Zdroj: ČTK

Fotbalovým svazem se prohnal čerstvý vítr. Do čela ČMFS přivál národem žádaného Ivana Haška, a do Výkonného výboru Haškovi spojence. Zároveň sfoukl téměř celý předcházející výkonný výbor. Zůstávají pouze řadoví členové Rostislav Vojtík, Petr Kašný a Milan Haškovec.

Hašek uspěl i při volbě místopředsedů. Do funkcí byli zvoleni jeho stoupenci. Místopředsedou za Čechy bude Jindřich Rajchl, místopředsedou za Moravu Dalibor Kučera. Místopředsedou za ligu se stal majitel Viktorie Plzeň Miroslav Kříž. Kromě výše uvedenýnch usednou v nové exekutivě Pavel Nezval, Dušan Svoboda, Karel Poborský, Petr Doležal, Pavel Blaha a Petr Voženílek.

Největší prohru utrpěl Jiří Kubíček. Poprvé od vzniku Českomoravského fotbalového svazu nebude v jeho výkonném výboru. Olomoucký "rebel" a věčný kritik minulého svazového vedení měl sice radost z toho, že volby opanoval Ivan Hašek, ale sám neuspěl v souboji o post místopředsedy za Moravu, ve kterém podlehl Tomáši Truchovi a pozdějšímu vítězi Daliboru Kučerovi.

Právě Kučera, jeden z mužů nového fotbalového šéfa Haška, svého někdejšího spojence Kubíčka rozzlobil tím, že prý porušil předvolební dohodu a znemožnil Kubíčkovi cestu za možným vítězstvím. Kubíček tvrdí, že se stal obětí zákulisních her. Kučera mu prý v týdnu slíbil, že bude kandidovat jen do řídící komise pro Moravu a vzdá se kandidatury na post místopředsedy, kde měl uvolnit cestu právě Kubíčkovi. Nestalo se tak, místo toho Kubíček ve vzájemném souboji prohrál.


Složení nového výkonného výboru ČMFS:
předseda ČMFS: Ivan Hašek,
místopředseda za Čechy: Jindřich Rajchl,
místopředseda za Moravu: Dalibor Kučera,
místopředseda za ligové kluby: Miroslav Kříž,
předseda řídící komise pro Moravu: Pavel Nezval,
předseda řídící komise pro Čechy: Rostislav Votík,
členové výkonného výboru za Moravu (kraje a okresy): Pavel Blaha, Petr Kašný,
členové výkonného výboru za Čechy (kraje a okresy): Milan Haškovec, Petr Voženílek,
členové výkonného výboru za ligové kluby: Petr Doležal, Karel Poborský, Dušan Svoboda.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme