Exploze vagónů s plynem zabila v Itálii nejméně 13 lidí

Nejméně třináct obětí a na pět desítek zraněných si na severu Itálie vyžádal výbuch dvou vagónů plných plynu. K neštěstí došlo poté, co souprava vykolejila u nádraží padesátitisícového města Viareggio.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

exploze vagónů s plynem v italském městě Viareggio

exploze vagónů s plynem v italském městě Viareggio | Foto: AFP

Jeden ze svědků hovořil o brzdícím vlaku se čtrnácti vagóny, který jel velkou rychlostí. Od kol šlehaly jiskry. Vlak projel nádražím a 200 metrů za budovou vykolejil.

Dva vagóny se zkapalněným plynem vybuchly. Exploze zničila v okruhu 300 metrů několik domů a plameny popálily desítky lidí na ulici, v automobilech i v budovách u nádraží.

Bilance obětí zřejmě není konečná, protože někteří ze zraněných mají popáleniny na 90 procentech těla. Další oběti by mohly být pod troskami zřícených domů. Civilní ochrana vyhlásila bezprostředně regionální pohotovost a do Viareggia přijeli hasiči z celého Toskánska a Ligurie.

Příčina vykolejení vlaku je zatím předmětem šetření. Podle mluvčího policie mohlo neštěstí způsobit poškození trati nebo problém s brzdným systémem vlaku.

Vědunka Lunardi, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme