V Birminghamu zemřela na prasečí chřipku šestiletá dívka

Velká Británie hlásí další úmrtí na prasečí chřipku. V dětské nemocnici v Birminghamu zemřela na prasečí chřipku šestiletá Samira Ahmedová. Úřady přitom registrují stále nové případy nákazy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léčení

Léčení | Foto: Fotobanka stock.xchng

Jde o třetí případ úmrtí na tuto chorobu ve Velké Británii, ale první v Anglii. Další dva případy byly ve Skotsku. Všichni tři pacienti měli také jiné komplikace. Britský úřad pro ochranu zdraví oznámil, že počet případů prasečí chřipky v celé Británii nyní stoupl na 6 538 nakažených.

Včera vyšlo najevo, že se virem AH1 N1 nakazili také tři hráči Wimbledonu. Jsou to dva Slováci Michal Mertiňák a Filip Polášek a jejich americký kolega Travis Parrot. Všichni byli vyloučeni ve druhém kole čtyřhry mužů minulý týden. Mertiňák vystoupil ze smíšené čtyřhry turnaje poté, co onemocněl.

Přečtěte si také:
Čína zatím s virem prasečí chřipky bojuje marně
Česko má potvrzený pátý případ prasečí chřipky
Kuriózní případ prasečí chřipky v Chorvatsku: Pacient se vyléčil sám
První úmrtí na prasečí chřipku mimo americký kontinent hlásí Skotsko
Vláda chce nakoupit navíc půl milionu dávek léků proti prasečí chřipce
Už 46 žáků japonské školy v německém Düsseldorfu má prasečí chřipku
Světová zdravotnická organizace vyhlásila pandemii prasečí chřipky

Milan Kocourek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme