Merkelová chce ukončení globálních programů na podporu hospodářského růstu

Do boje proti státním programům na podporu hospodářského růstu chce na summitu G8 v Itálii vytáhnout německá kancléřka Angela Merkelová. Podle ní je třeba se po skončení současné krize, co nejrychleji vrátit k rozumné míře státních výdajů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

"Zakotvením takzvané 'daňové brzdy' v ústavě jde Německo tomuto cíli vstříc," uvedla kancléřka pro dnešní Tagesspiegel. Taky návrh Merkelové na vznik mezinárodní charty pro dlouhodobý hospodářský růst prý míří tímto směrem.

Šéf uznávaného mnichovského institutu Ifo Hans-Werner Sinn si naopak myslí, že by Německo mělo přijmout třetí balíček na podporu ekonomiky. Nová vláda, která vzejde ze zářijových voleb, by podle něj měla přijmout směsici opatření od snížení daní až po investice do infrastruktury.

Sinn se domnívá, že první dva balíčky vláda schválila příliš brzy, a že jejich účinek vyprchá právě v okamžiku, kdy německé podniky budou v největší nouzi.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme