Na Semilsku zahynul muž při záchraně tonoucích vnoučat

V Lomnici nad Popelkou na Semilsku zahynul v sobotu dvaašedesátiletý muž, když se snažil vytáhnout svá vnoučata z nádrže plné vody. Čtyřletou holčičku a sedmiletého chlapce zachránily nakonec dvě kolemjdoucí ženy, jejich dědečkovi už ale pomoci nemohly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

záchranáři

záchranáři | Foto: Záchranáři Žatec

"K tragédii došlo poté, co sedmiletý chlapec sklouzl do jedné z nádrží pod skokanskými můstky, které v zimě slouží k odklízení sněhu a nyní jsou zaplněné vodou," řekla Českému rozhlasu severočeská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle ní čtyřletá holčička chtěla zřejmě v panice bratra zachránit a skočila za ním. Dědeček se poté snažil vnoučatům pomoci, ale zmizel pod hladinou. Kolem šly naštěstí dvě ženy ve věku 16 a 30 let, které dívku a chlapce duchapřítomně vytáhly. Teprve od nich se dozvěděly, že ve vodě zůstal ještě jejich dědeček.

Toho objevili ve vodě teprve další lidé, které ženy přivolaly na pomoc. "Několik přítomných mužů nádrž prohledalo a tělo muže z nádrže vytáhli," doplnila policistka. Ani přes okamžitou resuscitaci se už nepodařilo dědečka obou dětí oživit. Zda utonul, nebo mu při pokusu o záchranu vnoučat nevydrželo srdce, ukáže až nařízená soudní pitva.

Ivana Bernáthová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme