Svět se rozloučí s Michaelem Jacksonem

Rodina i fanoušci se dnes rozloučí s Michaelem Jacksonem, který zemřel 25. června ve věku 50 let. Po soukromém pohřbu v Los Angeles složí poctu zpěvákovi v hale Staples Center hvězdy jazzu i popu a jiné známé osobnosti. Čekají se statisíce lidí v ulicích města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci píší vzkazy Michelu Jacksonovi

Fanoušci píší vzkazy Michelu Jacksonovi | Zdroj: ČTK

Radnice v Los Angeles si dělá starosti. Úřady vyzývají davy Jacksonových fanoušků, aby se ani nesnažily přiblížit k hale, pokud nepatří mezi 17 a půl tisíce šťastlivců, kteří získali vstupenky v loterii po internetu.

Několik tisíc policistů má za úkol zajistit, aby zpěvákovi příznivci zůstali v bezpečné vzdálenosti. Není ale jisté, jestli je vyslyší a nezpůsobí nebezpečnou tlačenici. Město Los Angeles se stejně jako celý stát Kalifornie potýká s vážnými finančními problémy a pohřeb Krále popu znamená další zátěž pro jeho rozpočet.

Poctu Michelu Jacksonovi složí nejen zpěváci jako Stevie Wonder, Lionel Richie, Mariah Carey a mnoho dalších. Pozvaní jsou například i basketbalisté Magic Johnson a Kobe Bryant, černošský aktivista Al Sharpton nebo politik Martin Luther King III. V hale Staples Center se tak sejde výkvět osobností nejen šoubyznysu.

Jackson byl jednou z nejúspěšnějších osobností populární hudby všech dob. Po celém světě prodal tři čtvrtě miliardy nahrávek. V poslední době ho ale pronásledovat skandály a finanční potíže. Smrt ho zastihla v době, kdy se připravoval na nové turné. Příčina úmrtí nebyla dosud oficiálně stanovena, podle všeho zpěvákovi selhalo srdce.

Přečtěte si také:
Jacksonovi fanoušci si mohou začít vyzvedávat lístky na pietní obřad
O lístky na pohřeb Michaela Jacksona zažádalo přes milion a půl lidí
Rodina Michaela Jacksona žádá novou pitvu
Zpěvák Michael Jackson je mrtev

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme