Kanadská víza pro Čechy zřejmě nebudou, myslí si ministr Kohout

Vyjednávání s Kanadou přinesla podle českého ministra zahraničí Jana Kohouta obrat ohledně případného zavedení víz. Kanadská vláda prý poté, co do debaty zasáhla Evropská komise, znejistěla. České televizi ministr Kohout řekl, že podle jeho názoru Ottawa v úterý vízovou povinnost pro české občany zřejmě nezavede.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní pas - ilustrační foto

Cestovní pas - ilustrační foto | Foto: Hana Staňková

"Nemáme žádnou indikaci, že by nám Kanada chtěla v tuto chvíli víza zavést. To neznamená, že nebudou zavedena, nebude to ale v nejbližších dnech. Kanada opravdu znejistěla, zda zavést či nezavést víza. My to přičítáme jasné české pozici a tomu, že se nám podařilo dostat na svoji stranu Evropskou komisi a další členy Evropské unie," řekl Kohout.

Podle šéfa naší diplomacie vzrostla pravděpodobnost, že Kanada přistoupí spíš k úpravě hraničního režimu jiným způsobem. V úvahu připadají například elektronické registrace nebo přísnější kontroly na letištích. Počet českých žadatelů o azyl v Kanadě navíc klesá, a někteří Romové se chtějí do Česka vrátit.

Přečtěte si také:
Desítky Romů se vracejí z Kanady zpět domů
Kohout: Kanada rozhodnutí o vízech pro Čechy prozatím odložila
Kanadská víza pro občany ČR jsou na spadnutí
Kanada nepotvrdila zavedení víz pro české občany
Kohout: Zavedení kanadských víz pro občany ČR by vyvolalo odvetnou akci celé EU
Kohout: Kanada své rozhodnutí o zavedení víz zatím nesdělila
Utíkáme před českým rasismem, říkají čeští Romové v Kanadě
Počet žádostí o azyl v Kanadě znovu stoupá
Kanada kvůli českým žadatelům o azyl víza neobnoví
Češi mohou do Kanady opět bez víz

Igor Maňour, Jakub Šídlo, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme