Češi, kteří v Egyptě nedostali domluvené ubytování, by měli být v jiném hotelu srovnatelné kvality

Klienti cestovní kanceláře Tomi Tour, kteří po příletu do Egypta nedostali domluvené ubytování, dovolenou tráví v náhradním hotelu srovnatelné úrovně. Radiožurnálu to řekl obchodní ředitel cestovní kanceláře Tomi Tour Berlín Václav Fischer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pláž

pláž | Foto: Hana Hikelová

O problémech se podle něj kancelář dozvěděla od svých průvodců, egyptského zástupce a jednoho klienta. Důvodem byla podle Fischera skutečnost, že hotel zarezervoval místa pro více lidí, než kolik pro ně měl pokojů.

"Dělo se tam to, co se velmi často stává ve vrcholné sezóně, a to sice, že hotely prodávají některé kapacity vícekrát. Když se pak sjede dostatek turistů, tak je třeba část klientů překnihovat do jiného hotelu. Od samého prvopočátku bylo o klienty postaráno a okamžitě z letiště byli klienti dopraveni do náhradního hotelu. Ten náhradní hotel je dokonce v lepší poloze, je přímo u pláže a je stejné kategorie," upřesnil Fischer.

Některým klientům ale v náhradním hotelu chybí skluzavky a vodní atrakce oproti hotelu původnímu. Jedná se především o rodiny s dětmi. Jejich situaci bude kancelář podle Fischera řešit.

"Jak jsem již řekl, tak ten jejich původní hotel nebyl u pláže, ale měl na rozdíl od náhradního skluzavky a atrakce pro děti, které jsou zejména pro rodiny s dětmi oblíbené. Proto klienti, kteří projeví zájem budou mít možnost se přestěhovat buď do původně zaknihovaného hotelu nebo do jiného hotelu stejné kategorie se skluzavkami."

Přestěhovat by se podle Václava Fischera mohli tito klienti pravděpodobně ještě dnes nebo zítra, do té doby by měli mít k dispozici zdarma autobus, který je odveze do nedalekého aquaparku.

Problémy lidí s cestovními kancelářemi nejsou výjimečné

Problémy lidí s cestovními kancelářemi se nevyhnuly ani letošnímu létu. S podobným scénářem jako Tomi Tour se cestovou opravdu setkávají. Potvrdil to i mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež s tím, že většinou ale ne u mnoha lidí zároveň.

"V praxi se takovéto věci stávají v období vánočních nebo velikonočních svátků, popřípadě v srpnu, kdy mají také Itálie a Francie školní prázdniny. Nestává se to příliš často v červenci, a v tomto konkrétním případě se mi nechce věřit, že by to byla ta hlavní příčina proč klienti nebyli ubytováni v tom konkrétním a původně vybraném hotelu," míní Papež.

V případě, že budou chtít lidé zájezd, se kterým jste nebyli spokojeni reklamovat, mají si dobře přečíst smlouvu, kterou podepsali, a katalog cestovní kanceláře. Tím, co je v těchto dokumentech uvedeno, se musí cestovka řídit. I katalog je totiž možné použít jako důkaz. Jak dodává mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež, pokud je například nutné klienta v zahraničí ubytovat jinde než v domluveném hotelu, zákazník si nesmí pohoršit.

"Cestovní kancelář má vůči klientovi spoustu povinností a má samozřejmě i svá práva. Jedno z těch práv, vydané zákonem je, že v případě nouze může cestovní kancelář ubytovat klienta v jiné ubytovací kapacitě, ale zákon také velmi taxativně říká, jak ta konkrétní kapacita má vypadat. To znamená, že by nemělo dojít k situaci, kdy by si klient oproti původní kapacitě pohoršil. Měl by být ubytován minimálně na stejné či lepší úrovni," upřesňuje Papež.

ČTĚTE TAKÉ:
Další česká cestovní kancelář zkrachovala
Liberecká cestovní kancelář Balkan Travel zkrachovala
Cestovní kanceláře I´m travelling a DETUR vyhlásily bankrot
Soud začal řešit krach cestovní kanceláře Harmonie medical
Cestovní kancelář Caravella Tours zkrachovala
Cestovní kancelář Travel Studio zkrachovala
Cestovní kancelář Globtour vyhlásila bankrot
Zkrachovalá cestovka nechala v Bulharsku stovky klientů
Cestovní kancelář Harmonie medical je v konkursu
Chebská cestovka Antour zkrachovala
Cestovní kancelář Alave vyhlásila bankrot
Cestovní kancelář TOM-tourist v platební neschopnosti
Chebská cestovka Antour zkrachovala

Veronika Malá, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme