Kanadské vízové oddělení v Praze nebude

Kanada v Praze nakonec nezřídí vízové oddělení. Čeští turisté tak budou muset i nadále žádat o kanadské vízum přes vízové oddělení ve Vídni. Informovala o tom Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Českému rozhlasu to potvrdil také mluvčí kanadské ambasády Michal Vlček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

česká a kanadská vlajka

česká a kanadská vlajka | Foto: www.radio.cz

"Kanadské velvyslanectví neobdrželo od kanadské vlády signály, že by byl záměr otevřít vízové oddělení v Praze. Všechny žádosti by tak měly být směřovány vízovému oddělení ve Vídni," uvedl Vlček.

Lidé ale nemusí do Vídně kvůli vízům jezdit. Podle Vlčka stačí, aby poslali žádost poštou, kurýrem nebo prostřednictví cestovní kanceláře. "Speciálním případem jsou potom čeští občané, kteří se nacházejí mimo území České republiky. Ti mohou zažádat v nejbližší kanadské vízové kanceláři," dodal mluvčí kanadské ambasády.

Vízové oddělení v Praze Kanada nezřídí údajně kvůli nízkému rozpočtu kanadské vlády a také z toho důvodu, že kanadská vláda tvoří tzv. regionální vízová centra, která vyřizují víza občanům několika sousedních států. Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury ale s tímto postupem nesouhlasí:

"Považujeme za velice nelogické, že je vízové oddělení pro Čechy v Rakousku, když sami Rakušané mají s Kanadou bezvízový styk." Okamura navíc zpochybňuje vytváření regionálních vízových center:

"Nesouhlasíme ani s argumentem, že regionální vízová centra budou vyřizovat víza občanů několika okolních států. Česká republika je z těch států, které jsou v okolí Rakouska a mají s Kanadou vízový styk, jednoznačně nejbohatší a logicky tedy zdaleka nejvíce občanů České republiky cestuje do Kanady."

Podle Tomia Okamury by bylo logičtější převést vízové oddělení z Vídně do Prahy.

Přečtěte si také:
Vládní rada pro záležitosti Romů kritizuje rozhodnutí Kanady zavést víza
Kanada od úterý zavádí víza pro Českou republiku
Kanadská víza pro Čechy zřejmě nebudou, myslí si ministr Kohout
Desítky Romů se vracejí z Kanady zpět domů
Kohout: Kanada rozhodnutí o vízech pro Čechy prozatím odložila
Kanadská víza pro občany ČR jsou na spadnutí
Kanada nepotvrdila zavedení víz pro české občany
Kohout: Zavedení kanadských víz pro občany ČR by vyvolalo odvetnou akci celé EU
Kohout: Kanada své rozhodnutí o zavedení víz zatím nesdělila
Utíkáme před českým rasismem, říkají čeští Romové v Kanadě
Počet žádostí o azyl v Kanadě znovu stoupá
Kanada kvůli českým žadatelům o azyl víza neobnoví
Češi mohou do Kanady opět bez víz

Šárka Slezáková, Martina Hanáčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme