CK Tomi Tour končí, v zahraničí zůstávají tisíce jejích klientů

Cestovní kancelář Tomi Tour spojená s Václavem Fischerem definitivně skončila. O návrat jejích klientů z dovolených se postarají České aerolinie ve spolupráci s Union pojišťovnou. Ta už požádala jiné cestovní kanceláře, aby jí s návratem několika tisíc turistů zpět do Česka pomohly. Mluvčí ČSA Hana Hejsková Radiožurnálu potvrdila, že pro ně posílají deset letadel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jedna z klientek u pobočky CK Tomi Tour

jedna z klientek u pobočky CK Tomi Tour | Zdroj: ČTK

"Vzhledem k ukončení činnosti společnosti Tomi Tour nebudou České aerolinie s platností od dnešního večera realizovat pro tuto cestovní kancelář charterovou přepravu - celkem se jedná o deset objednaných letů od dnešního dne do příštího čtvrtka," sdělila Radiožurnálu Hejsková.

"Pro klienty cestovní kanceláře Tomi Tour, kterým v uvedených dnech končí turnus jejich dovolené, vyšlou České aerolinie prázdná letadla a dovezou je zpět do České republiky," dodala mluvčí aerolinek.

Momentálně má Tomi Tour v zahraničí přibližně 3000 klientů, nejvíce v Egyptě, na Malorce a v Turecku. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury jde o největší případ krachu cestovní kanceláře za posledních 12 let, od doby konce CK Travela v roce 1997. Společnost patří mezi deset největších CK v České republice. V současnosti má prodány zájezdy přibližně 10 tisícům lidí.

zavřená pobočka CK Tomi Tour v Praze | Foto: ČTK

Peníze za už zaplacené zájezdy klienti dostanou od slovenské Union pojišťovny. Jak Radiožurnálu řekla její mluvčí Judita Smatanová, lidé mají vyplnit formulář na adrese www.unionsk.cz.

"Zašlou toto hlášení na adresu Union pojišťovny spolu se smlouvou s cestovní kanceláří a dokladem o uhrazení zálohy. Očekáváme, že k plnění by mohlo dojít přibližně za dva měsíce," uvedla Smatanová.

Další krachy cestovních kanceláří:
Liberecká cestovní kancelář Balkan Travel zkrachovala
Cestovní kanceláře I´m travelling a DETUR vyhlásily bankrot
Soud začal řešit krach cestovní kanceláře Harmonie medical
Cestovní kancelář Caravella Tours zkrachovala
Cestovní kancelář Travel Studio zkrachovala
Cestovní kancelář Globtour vyhlásila bankrot
Zkrachovalá cestovka nechala v Bulharsku stovky klientů
Cestovní kancelář Harmonie medical je v konkursu
Chebská cestovka Antour zkrachovala
Cestovní kancelář Alave vyhlásila bankrot
Cestovní kancelář TOM-tourist v platební neschopnosti
Chebská cestovka Antour zkrachovala

Marika Táborská, Barbora Mocová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme