Po neštěstí na festivalu Pohoda vládne na Slovensku smutek

Jeden mrtvý a desítky zraněných - tak skončil jeden z největších a nejznámějších hudebních festivalů na Slovensku Pohoda 2009 v Trenčíně. Pod náporem silného větru během bouřky se zřítil velký koncertní stan, ve kterém byly stovky lidí. Zemřel mladý devětadvacetiletý Slovák z Piešťan. Zranění utrpělo dalších víc než padesát lidí, z toho tři jsou v kómatu a stále bojují o život.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na festivalu Pohoda v Trenčíně spadl stan kryjící pódium i hlediště

Na festivalu Pohoda v Trenčíně spadl stan kryjící pódium i hlediště | Zdroj: ČTK

Žádní Češi nejsou podle ředitele fakultní nemocnice v Trenčíně Rudolfa Lintnera u nich hospitalizováni: "Až na dva pacienty - jedná se o jednoho Irčana a jednoho Angličana - jsou všichni zranění občany Slovenské republiky. Všechna zranění, která se vyskytla, jsou na horní části těl, tedy hlavy, krku, hrudníku a zad."

Poryv silného větru nadzvedl velký koncertní stan a jeho konstrukce se zřítila na lidi, kteří se v něm kryli před bouřkou. Tragickou událost popsal jeden ze zraněných: "Padlo to na mě, zůstal jsem ležet na zemi, na mě byla konstrukce. Tu původně držely železné sloupy, ty se ale vytrhly ze země, tedy z betonu a sletěly na lidi."

Počasí zabíjí:
Prudké bouřky se prohnaly jihovýchodem Německa, dva lidé zemřeli
Letní bouře u Primoštěnu měla tragickou dohru
Noční bouřky napáchaly řadu škod, na Jablonecku zabíjel blesk
V Číně umírá neobvykle mnoho lidí po zásahu bleskem
Blesk zabil v Německu tři stavební dělníky

Lubica Bergmanová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme