Židovské osady v arabských oblastech jsou placené i z výnosu amerických kasin

Židovští osadníci se usazují v arabských čtvrtích Jeruzaléma i za peníze pocházející z amerických kasin. Upozorňuje na to britský Guardian. Deník reaguje na nejnovější roztržku mezi Izraelem a Spojenými státy. Američané totiž nesouhlasí s výstavbou nové židovské osady v arabské čtvrti Šajch Džarráh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kasíno

Kasíno | Foto: Jan Rosenauer

Bývalý arabský hotel tam od izraelské vlády koupil americký židovský magnát Irwing Moskowitz, který své jmění získal právě z provozování binga a kasin. Guardian proto píše, že na budování židovských osad přispívají i třeba chudí Hispánci, kteří utrácejí své dolary v kalifornských hernách.

Moskowitz skupuje domy a pozemky uvnitř arabských čtvrtí a to i v jeruzalémském Starém Městě. Pak je předává radikálním sionistickým skupinám. Z pohledu mezinárodního společenství takto Izrael nezákonně osidluje území, která okupuje od 60. let. Izraelské vedení ale tvrdí, že i východní Jeruzalém je nedílnou součástí židovského státu.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme