Soud zamítl žádost Brožové-Polednové o přerušení výkonu trestu

Někdejší dělnická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová zůstane v cele. Krajský soud v Hradci Králové zamítl její žádost o přerušení výkonu trestu. Ve věznici ve Světlé nad Sázavou si odpykává šestiletý trest za podíl na justiční vraždě demokratické političky Milady Horákové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová | Foto: Marek Janáč

Podle mluvčího královéhradeckého krajského soudu Michala Strnada soud dospěl k závěru, že podmínky pro přerušení výkonu trestu ze zdravotních důvodů, které jsou stanoveny v trestním řádu, v tomto případě nebyly splněny.

"Pokud bych to měl říct velmi zjednodušeně, tak soud vycházel z toho, že paní Polednová, ač je nemocná, není bezprostředně ohrožena na životě a má zajištěnou dostatečnou lékařskou péči," upřesnil Strnad.

Brožová-Polednová ve svých 29 letech za údajnou velezradu a vyzvědačství poslala na smrt právničku a demokratickou političku Horákovou. U soudu se bývalá prokurátorka hájila tím, že o zmanipulování procesu prý nevěděla, a když před osmapadesáti lety vyslýchala Miladu Horákovou před soudem, věřila v její vinu.

Přečtěte si také:
Ludmila Brožová-Polednová nastoupila do vězení
Bývalá prokurátorka Brožová-Polednová si bude stěžovat u Vrchního soudu
Bývalý prokurátorka Brožová-Polednová neuspěla s žádostí o odklad vězení

Romana Černá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme