Česko se vzpamatovává ze čtvrtečních bouří, při nichž zemřeli dva lidé

Milionové škody a dvě oběti na životech mají za následek prudké bouře, které se ve čtvrtek večer a v noci přehnaly nad některými místy Česka. Hasiči, železničáři i energetici odstraňovali následky celý den. Blesková bouře lámala větve a stromy, odnášela střechy a ochromila železniční dopravu. Dnes stále doznívají problémy, hlavně s dodávkami elektřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky vichřice na Mladoboleslavsku

Následky vichřice na Mladoboleslavsku | Foto: Jana Huzilová

V Hrádku nad Nisou zemřela při bouřce starší žena, lidé ji našli v parku pod ulámanými větvemi. Až v pátek odpoledne vylovili potápěči z Vltavy u Županovic tělo pětadvacetiletého mladíka pohřešovaného od včerejšího odpoledne. Jeho pramici potopila velká vlna. Na Českolipsku zase padající strom těžce zranil chlapce. Leží v nemocnici s vážným poraněním hlavy. Na Královéhradecku se zranili tři lidé, včetně malého dítěte.

Hasiči mají za sebou stovky zásahů - ještě dnes odklízeli ze silnic a tratí popadané stromy. Železniční doprava se ale dostává do normálu. Vpodvečer se podařilo zprůjezdnit poslední regionální jednokolejnou trať Katusice - Lhotka u Mělníka.

Podle mluvčího Správy železniční a dopravní cesty Pavla Hally dosáhnou škody desítek milionů korun. "Po sérii lokálních bouřek je v současné době jasné, že hrubý odhad nákladů na bezprostřední odstranění škod půjde do desítek milionů korun. Největší škody napáchaly pády stromů do trolejového vedení. Jeho obnova a obnova poškozené zabezpečovací sdělovací techniky je poměrně nákladnou záležitostí."

Související příspěvky:
Bouře v Česku má druhou oběť, na Slapech utonul mladý muž
Energetici a železničáři likvidují následky bouřky
Bouřka v Polsku zabila sedm lidí
Přes Česko se přehnaly prudké bouřky, jedna žena zemřela
Přes Česko se rychle ženou silné bouřky

Katarína Brezovská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme