Americký prezident Obama lituje výroku o hloupém policistovi

Prezident usa Barack Obama se snaží uklidnit debatu o údajném rasismu bílých policistů. Ta se rozpoutala, když policie zadržela černošského akademika z Harvardovy univerzity v jeho vlastním domě. Barack Obama před několika dny označil postup policie za hloupý. Teď svého výroku lituje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: Tomáš Adamec

Prezident Obama předstoupil před překvapené novináře na neplánovém setkání v Bílém domě. Přímo se sice za svá slova neomluvil, ale řekl, že jich lituje.

Samotná skutečnost, že se z incidentu stala celonárodní záležitost podle něj naznačuje, že rasové otázky jsou stále problémem americké společnosti.

Barack Obama už telefonoval policistovi, který zatknul profesora Gatese, i černošskému akademikovi, a pozval údajně oba na pivo do Bílého domu.

Při zatčení profesora z Harvardovy univerzity došlo k nedorozumění. Policie ho zadržela před jeho domem, když se pokoušel i se svým kolegou otevřít porouchané dveře. Sousedka, která zavolala hlídku, se domnívala, že se do domu snaží vloupat dva černoši.

Přečtěte si také:
Obama ztrácí důvěru Američanů
Americký prezident Obama vytáhnul do boje za reformu zdravotnictví
Obama: Americká ekonomika jeví známky oživení, krize ale nekončí

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme