Bývalí zaměstnanci porcelánky mohou žádat o náhradu mezd

Bývalí zaměstnanci zkrachovalého Karlovarského porcelánu můžou ode dneška žádat o vyplácení náhrad ušlých mezd. Žádosti můžou podávat na detašovaných pracovištích příslušných Městských úřadů nebo přímo v závodech v Nové Roli, v Klášterci nad Ohří a Chodově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

porcelánové šálky (ilustr. foto)

porcelánové šálky (ilustr. foto) | Foto: Jan Rosenauer

Podle Alice Kalouskové z karlovarského úřadu práce budou mít lidé zajištěnou odbornou pomoc při vyplňování žádostí. "V každém případě jsme upozorňovali, aby mzdové nároky nevyplňovali sami. Jde o to, aby nedocházelo k rozporům mezi tím, co bude dokládat zaměstnavatel a co oni," vysvětlila Kalousková.

Úřad pak bude podle Kalouskové porovnávat žádost zaměstnanců a potvrzení, které lidé dostanou od svého bývalého zaměstnavatele. "Jeden nesprávný údaj na žádosti, který by kolidoval s údajem od zaměstnavatele, by znamenal zahájení správního řízení," upozornila Kalousková.

Největší tuzemská porcelánka byla v konkurzu od 10. prosince loňského roku. Zaměstnanci, kteří ve firmě skončili k 31. březnu, nedostávali řádnou výplatu už od prosince. Na konci března 2009 převzal společnost Karlovarský porcelán nový vlastník.

O nevyplacenou mzdu mohou zaměstnanci zkrachovalé porcelánky žádat díky novele insolvenčního zákona. Nárok mají na platy za tři měsíce.

Přečtěte si také:
Její výrobky jdou na odbyt, přesto porcelánka krachuje
Nový majitel Karlovarského porcelánu chce pokračovat v tradiční výrobě
Karlovarský porcelán je v úpadku

Dana Jelínková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme