V Německu se pořádají chřipkové večírky, mladí tak chtějí získat imunitu

Němečtí experti varují před večírky, na kterých se mladí lidé snaží cíleně nakazit takzvanou prasečí chřipkou. Chtějí tak získat imunitu pro případnou podzimní epidemii. Věří, že pak už neonemocní nebo u nich bude mít nemoc při možném zmutování viru mírnější průběh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

chřipka, schéma viru

chřipka, schéma viru

Reinhard Burger z Institutu Roberta Kocha ale organizátory a účastníky takzvaných 'Grippe-Partys' vyvádí z omylu. Podle něj může mít i teď nemoc těžký průběh a získaná imunita bude v případě zmutování viru stejně k ničemu.

V Německu zatím k masivnímu rozšíření prasečí chřipky nedošlo. Úřady doufají v pozitivní účinky vakcíny, která by měla být k dispozici na podzim.

Prasečí chřipka má ve světě charakter pandemie, jakou svět nezažil od roku 1918. Podle odborníků má sice dnešní populace podstatně lepší zdravotní péči než kdykoli v historii, na druhou stranu se ale s virem může setkat jednodušeji, například kvůli letecké dopravě.

Přečtěte si také:
Odborníci čekají v Česku prudký nárůst onemocnění prasečí chřipkou
Cena vakcín proti prasečí chřipce se odvíjí od rezervací
Počet nakažených prasečí chřipkou stále stoupá. Vláda se připravuje na pandemii
D. Rath: Prasečí chřipka je mediální bublina
Prasečí chřipkou by mohly v Česku onemocnět dva miliony lidí

Jiří Hošek, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme