Mezi Lesy ČR a firmou CE WOOD se vyjasňuje

Krajský soud v Brně zastavil insolvenční řízení s lesnickou a dřevařskou společností CE WOOD. Vyhověl tak státnímu podniku Lesy České republiky, který stáhl svůj návrh insolvenčního řízení. Podle mluvčího Lesů ČR Michala Kačeny znají lepší cestu, jak od CE WOOD získat peníze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polom v mladém lese v severní části lokality

Polom v mladém lese v severní části lokality | Foto: Soukromý archiv - RNDr. Blanka Mikátová

Mateřská společnost největšího tuzemského lesnického a dřevařského holdingu CE WOOD čelila insolvenčnímu návrhu od letošního ledna právě na návrh státního podniku. Lesy ČR své pohledávky u ní vyčíslily na 186 milionů korun.

CE WOOD naopak chce od Lesů ČR pět miliard korun jako kompenzaci za ztráty, které údajně utrpěla při zadávání veřejných zakázek. Státní podnik ale tento nárok neuznává.

Podle informací v insolvenčním rejstříku bylo do úterý do řízení se společností CE WOOD, kterou před vyhlášením úpadku do začátku července chránilo moratorium, přihlášeno celkem 193 pohledávek.

Až rozhodnutí brněnského krajského soudu získá právní platnost, mohou Lesy ČR a CE WOOD zveřejnit, jak se mimo soud vyrovnaly. Podle nejnovějších informací už totiž mají podepsanou dohodu. Generální ředitel CE WOOD Ivan Doubrava navíc tvrdí, že prodá majetek firmy v Česku a tím uhradí pohledávky. Potom skončí s podnikáním v naší republice.

Renáta Prátová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme