Skandál se služebním vozem může stát německou ministryni post

Aféra kolem užívání služební limuzíny během dovolené ve Španělsku bude mít zřejmě pro německou ministryni zdravotnictví přece jen politické důsledky. Ullu Schmidtovou totiž její straničtí kolegové z SPD možná vyškrtnou ze svého expertního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ulla Schmidtová

Ulla Schmidtová | Zdroj: ČTK

Ve hře je stále i možnost, že by zkušená politička musela po osmi letech odejít i ze spolkové vlády. Schmidtová se v kauze kolem povolání služební limuzíny na dovolenou ve Španělsku a jejího následného odcizení, dostala pod značný mediální tlak.

Uvnitř SPD roste přesvědčení, že kauza neúměrně poškozuje stranu v okamžiku, kdy chtěla zahájit předvolební ofenzívu a kdy podle průzkumů stále výrazně zaostává za křesťanskými demokraty.

Ukradenou limuzínu, kolem níž se aféra točí, se mezitím podařilo najít. Zloději, kteří oproti původním informacím služebního řidiče omámili, zřejmě ztratili kvůli zájmu sdělovacích prostředků o luxusní limuzínu zájem.

Přečtěte si také:
Německá ministryně zdravotnictví údajně využívala služební vozidlo na dovolené

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme