Michael Schumacher se vrací do Formule 1

Krajně nepravděpodobné se stalo skutečností. Jedna z největších postav motoristické historie, Němec Michael Schumacher, se vrací do Formule 1a až do konce probíhající sezóny nahradí v kokpitu Ferrari zraněného Brazilce Massu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FI Ferrari

FI Ferrari | Foto: Jan Říha

"Co mi bude chybět jsou určitě všechny ty hezké, ale i ošklivé zážitky ze šestnácti let ve Formuli 1," soukal ze sebe Michael Schumacher před necelými třemi lety, když věšel kariéru v F1 "na hřebík." Legendární jezdec teď na své webové stránce uvedl, že kvůli soudržnosti s týmem prostě nemohl ignorovat situaci, která u italské stáje vznikla.

Čtyřicet let, sedm měsíců a tři dny budou sedminásobnému mistru světa v okamžiku, kdy ve španělské Valencii znovu usedne za volant Ferrari. Kvůli zákazu testování se Schumacher v rudém vozu z Maranella nemůže na trati objevit dříve.

Stáj ale pro něj připravila sérii zátěžových zkoušek a cvičení. Schumacher by měl u Ferrari krýt záda Finu Räikkönenovi až do konce sezóny.

Přečtěte si také:
Michael Schumacher nevyloučil svůj comeback
Němci příliš nechápou, proč Schumacher nedostane vyznamenání
Schumacher se rozloučil s formulí 1
Schumacher se stal posedmé v kariéře mistrem světa

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme