Topolánek vyzval Paroubka, aby přestal s fízlovskými metodami

Předseda ODS Mirek Topolánek si myslí, že za fotografováním a natáčením videozáznamů na jeho dovolené v Itálii je Jiří Paroubek a ČSSD. Vyzval dokonce předsedu sociální demokracie, aby s objednáváním takových metod přestal. ČSSD Topolánkova obvinění odmítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Topolánek vyzval sociální demokracii a osobně i Paroubka, aby přestali využívat "estébácké a fízlovské metody".

"Proto vás, Jiří Paroubku, osobně vyzývám, přestaňte s objednáváním a využíváním takových metod. Nepatří do demokratické politiky dvacet let po pádu komunistické totality. Jde o opakované zneužívání fízlovských metod v demokratickém soupeření politických stran," řekl Topolánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Topolánek na TK po návratu z Toskánska

Důkazem toho, že za celou věcí stojí právě ČSSD, je podle Topolánka spojenectví vedoucího PR a marketingu Lidového domu Petra Dimuna s Karlem Randákem.

Sociální demokracie obvinění odmítá. Podle jihomoravského hejtmana za ČSSD Michala Haška nemá sociální demokracie s celou záležitostí nic společného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hašek: Nemáme s touto záležitostí nic společného

"My jsme zklamáni, ovšem nikoli překvapeni. Pan Topolánek je jistě v těžké osobní situaci, ovšem neměl by ztrácet nervy a neměl by v žádném případě propadat paranoii," řekl Michal Hašek.

"Jestliže sám formuluje prohlášení v tom smyslu, že je obklopen nějakým spiknutím a estébáckým sledováním, pak nám nezbývá než říct, že sociální demokracii je pana Topolánka opravdu líto," dodal Hašek.

Rekreace neměla nic společného s politikou

Mirek Topolánek také řekl, že pronájem domu v toskánském letovisku zařizoval jeho přítel Marek Dalík a spolu se svojí rodinou za něj zaplatil 3300 euro. Za výlety lodí počítá s útratou zhruba 30 tisíc korun.

Na fotkách, které vyvolaly rozruch v médiích, jsou zachyceni expremiér Topolánek, místopředseda sociální demokracie Milan Urban, šéf společnosti ČEZ Martin Roman i známí lobbisté - Marek Dalík či Vladimír Johanes.

Fotky byly pořízeny na stejném místě a ve stejnou dobu v italském Toskánsku. Někteří ze jmenovaných tam trávili společnou dovolenou, jiní tvrdí, že se setkali naprosto náhodou. Politici popírají, že by tahle rekreace mohla mít něco společného s jejich vládními nebo parlamentními aktivitami.

Přečtěte si také:
Randák: politiky jsem nefotil, jen jsem snímky dal médiím
Setkávání politiků s lobbisty dál zajímá média
Domácí tisk o kontroverzní dovolené některých čelních politiků

Květa Moravcová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme