Demonstrace ve Stříbře proti Alcoa Fujikura se zúčastnilo asi dvě stě lidí

Dopolední demonstrace ve Stříbře na Tachovsku proti Alcoa Fujikura se zúčastnilo na dvě stě lidí. Protestním pochodem vyjádřili nespokojenost s přesunem výroby do Rumunska a zrušením české pobočky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protestní pochod bývalých zaměstnanců firmy AEES Stříbro

Protestní pochod bývalých zaměstnanců firmy AEES Stříbro | Zdroj: ČTK

Protestu se účastnil také starosta Stříbra Miroslav Nenutil, podle kterého by už v horizontu několika týdnů mohly vzniknout desítky volných pracovních pozic:

"Domluvili jsme se s partnery, že nebudeme nijak konkretizovat, protože to je všechno ve fázi jednání. Ve čtvrtek máme jednání se zástupci úřadu práce, krajského úřadu, současného největšího zaměstnavatele ve Stříbře, představiteli sociálního odboru a vedením radnice."

"Chtěli bychom koordinovat všechny činnosti tak, aby doba, kdy budou muset lidé zůstat doma, byla co nejkratší," vysvětluje záměry Nenutil.

Předpokládá se, že nezaměstnanost na Tachovsku bude jedna z nejvyšších v zemi. Lidí bez práce by mělo být až 25 procent.

Přečtěte si také:
Propuštění zaměstnanci AEES Stříbro chystají protestní pochod
Firma na Tachovsku propustí přes šest set lidí
Až pětina firem se chystá opustit Česko, tvrdí průzkum Hospodářské komory

Jan Dvořák, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme