Langer: Topolánek náklady spojené s pobytem v toskánské vile uhradil

Na pronájem vily v Toskánsku, kde strávil předseda ODS Mirek Topolánek dovolenou, existuje prý smlouva. ODS ji poskytla médiím. Vedení strany, s odvoláním na tento dokument, popírá jakoukoliv možnost ovlivňování Topolánka firmou J&T.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Langer (ODS)

Ivan Langer (ODS) | Foto: Štěpán Kotrba

Některá média nicméně i tak upozorňují na spojení mezi lichtenštejnským pronajímatelem vily a právě finanční skupinou J&T.

Zajímavé je toto spojení z toho důvodu, že J&T usiluje o privatizaci Letiště Praha nebo o zakázku týkající se odstranění ekologických škod, na což je stát ochoten uvolnit až 115 miliard korun.

Místopředseda strany Ivan Langer tvrdí, že Topolánek všechny náklady spojené se svým pobytem ve vile uhradil.

"Pokud jsem byl informován, tak na pronájem této vily existuje pronájemní smlouva. Náklady byly zaplaceny a svoji část pobytu v této vile Mirek Topolánek také uhradil," řekl Langer.

Na fotkách, které vyvolaly rozruch v médiích, jsou zachyceni expremiér Topolánek, místopředseda sociální demokracie Milan Urban, šéf společnosti ČEZ Martin Roman i známí lobbisté - Marek Dalík či Vladimír Johanes.

Fotky byly pořízeny na stejném místě a ve stejnou dobu v italském Toskánsku. Někteří ze jmenovaných tam trávili společnou dovolenou, jiní tvrdí, že se setkali naprosto náhodou. Politici popírají, že by tahle rekreace mohla mít něco společného s jejich vládními nebo parlamentními aktivitami.

Přečtěte si také:
Randák: politiky jsem nefotil, jen jsem snímky dal médiím
Setkávání politiků s lobbisty dál zajímá média
Domácí tisk o kontroverzní dovolené některých čelních politiků

Alice Kottová, Kateřina Rózsová-Horálková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme