O novém majiteli skláren Kavalier v Sázavě na Benešovsku je rozhodnuto

Majitelem skláren Kavalier v Sázavě na Benešovsku se nejspíš stane společnost Ojgar, která patří zemědělsko-potravinářskému podnikateli Otakaru Moťkovi a má sídlo v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklárny Kavalier v Sázavě

Sklárny Kavalier v Sázavě | Foto: Eva Skuhrovcová

Věřitelský výbor vybíral nového majitele pod časovým tlakem. Pokud by se jednání o novém majiteli dále protahovala, hospodářská situace skláren by se protahovala a někteří zaměstnanci by museli dostat výpověď.

V následujících dnech budou probíhat další procesy celé transakce a snad do poloviny srpna by vše mělo být dokončeno.

Co přinese sázavským sklárnám nový majitel, je těžké odhadnout. Společnost Ojgar totiž podle dostupných informací ve sklářském průmyslu dosud nepodnikala. Podle obchodního rejstříku se zabývá chovem domácích a zoologických zvířat a realitní činností. Sám Otakar Moťka pak podniká i v chemii a zemědělství, zabývá se i výrobou biolihu (vlastní biolihovar ve Vrdech) a podle tisku skupuje ve velkém zemědělskou půdu.

Sklárny Kavalier v Sázavě na Benešovsku nyní zaměstnávají 1100 lidí a jsou jediným fungujícím podnikem ze zkrachovalé skupiny Bohemia Crystalex Trading. Od ledna letošního roku jsou v konkurzu a do této doby čekaly na svého nového majitele.

Přečtěte si také:

Sklárny Kavalier čekají na nového majitele
Soud vyhlásil moratorium na sklárny skupiny BCT
Sklářští odboráři žádají pomoc od státu

Eva Skuhrovcová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme