Rada ČTK vybírá nového ředitele, Milan Stibral odchází do důchodu

Česká tisková kancelář bude mít nového generálního ředitele. Dosavadní ředitel Milan Stibral totiž na svou funkci rezignoval kvůli odchodu do důchodu. S výběrem jeho nástupce začne Rada ČTK právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo ČTK na budově agentury v Praze

Logo ČTK na budově agentury v Praze | Foto: Marián Vojtek

"Budeme otevírat obálky a zjišťovat, kdo se přihlásil, jestli splnil všechny požadavky, které byly stanovené," popisuje postup předsedkyně rady Pavla Valčáková.

Půjde pouze o první posouzení přihlášek jednotlivých uchazečů. " Ti, co nesplnili, budou vyřazeni z dalšího řízení. Ti, co splnili, budou pozváni na 20. srpna, kdy s nimi proběhne pohovor a budou předkládat projekty," dodává Valčáková.

Po dnešním jednání rady by ale už mohla být známa jména jednotlivých kandidátů. "Myslím si, že nový generální ředitel by měl být vybrán do konce září. Vidím to ale tak, že nejspíš bude vybrán už 20. srpna. Je to velmi pravděpodobné, ale zaručit to nemohu," spekuluje předsedkyně Rady ČTK.

Přečtěte si také:
Sněmovna hlasovala o doplnění rad ČTK a filmového fondu
O samostatnosti mediálních rad
Václav Kasík skončil ve vedení Českého rozhlasu, dočasně ho nahradí Richard Medek
Generálním ředitelem České televize je nadále Jiří Janeček

Veronika Malá, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme