Olomouc čeká v Evropské lize Everton, zbytek jede na Balkán a do Izreale

Nejtěžšího soupeře ve čtvrtém předkole Evropské ligy mají fotbalisté Sigmy Olomouc. Los ve švýcarském Nyonu jim totiž přiřadil pátý celek anglické ligy Everton. Mistrovská Slavia bude hrát s Crvenou Zvezdou Bělehrad, Sparta se utká s Mariborem, Liberec pojede na hřiště Dinama Bukurešť a Teplice se střetnou s Hapoelem Tel Aviv. Úvodní duely se hrají dvacátého srpna, odvety o týden později.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Olomouce v úvodním duelu třetího předkola EL vyhráli na hřišti skotského Aberdeenu 5:1

Fotbalisté Olomouce v úvodním duelu třetího předkola EL vyhráli na hřišti skotského Aberdeenu 5:1 | Zdroj: ČTK

Olomoučtí měli jistotu kvalitního soupeře už od pátečního rána, protože ve svém koši měli Brémy, Heerenveen, Dinamo Záhřeb, které porazilo ve třetím předkole Šachtar Doněck, bulharský Litex Loveč a právě Everton. Hanáci tak mají podle sportovního ředitele Jiřího Kubíčka proti sobě evropský velkoklub:,, Dokonce první hláška byla, že chtějí 20 000 vstupenek, což na naši kapacitu 10 000 bylo ... no trochu složité."

Spokojen s losem je také kapitán Sparty Tomáš Řepka. Na účet slovinského EL Maribor pro Radiožurnál uvedl: ,,Já jsem o postupu přesvědčenej. Z těch soupeřů, co jsme mohli dostat, je to ,,nejhratelnější". " Dále mohli letenští dostat Rapid Vídeň, Nacional Funchal z Portugalska, Saint Patrick's z Irska nebo italský Janov. Přemožitel Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů Panathinaikos Atény se o nejprestižnější soutěž utká s Atleticem Madrid.

Naopak nejhoršího možného soupeře má mistrovská Slavia. V koši byli neznámí Stabaek z Norska, ukrajinská Poltava nebo rumunské Vaslui, sešívané ale čeká Crvena Zvezda Bělehrad. ,, To je jedno, jaký je to tým, my prostě musíme postoupit," nechtěl spekulovat útočník Slavie Adam Hloušek.

Nadšeni nebyli ani v Teplicích. ,, Tam už si nemůžete vybírat, tohle je čtvrtý předkolo a všichni soupeři jsou si rovni. Samozřejmě co se týká vzdálenosti, tak je to to nejhorší, " Kromě Hapoelu Tel Aviv mohli na sever Čech přijed Fulham, Villarreal, Bruggy nebo Galatasaray Istanbul.

Bez jasných emocí viděli los i v Liberci. Nepřijede známý Hamburk nebo Fenerbahce, ani zřejmě nejlehčí soupeř Metalist Charkov z Ukrajiny, ale Dinamo Bukurešť. ,, Cílem je postoupit do skupiny, aby byly zajitěny další kvalitní zápasy. U těhle mužstev nikdo neví, už jsme hráli proti rumunským týmům, ve kterých byl jen jeden Rumun," prohlásil asistent trenéra Radim Nečas.

Úvodní zápasy čtvrtého předkola Evropské ligy se se hrají 20. srpna, odvety o týden později.


Los fotbalové Evropské ligy - 4. předkolo (20. a 27. srpna):

Slavia Praha - Crvena Zvezda Bělehrad, Sparta Praha - NK Maribor (Slovin.), Everton - Sigma Olomouc, Dinamo Bukurešť - Slovan Liberec, Hapoel Tel Aviv - Teplice, PAOK Soluň - Heerenveen, Dinamo Záhřeb - Heart of Midlothian, Werder Brémy - FC Aktobe (Kaz.), BATE Borisov (Běl.) - Litex Loveč (Bulh.), Breda - Villarreal, Lech Poznaň - Bruggy, Fulham - Amkar Perm, Galatasaray - Levadia Tallinn, Metalurg Doněck (Ukr.) - Austria Vídeň, Twente Enschede - Karabach (Ázerb.), AS Řím - MFK Košice, Dynamo Moskva - CSKA Sofia (Bulh.), Genk (Belg.) - Lille, PSV Eindhoven - Bnei Jehuda (Izr.), Lazio Řím - Elfsborg (Švéd.), Trabzonspor - Toulouse, Partizan Bělehrad - Žilina, FK Baku (Ázerb.) - FC Basilej, Ajax Amsterodam - Slovan Bratislava, Šachtar Doněck (Ukr.) - Sivasspor, Bröndby Kodaň - Hertha Berlín, Athletic Bilbao - Tromsö, FK Sarajevo (Bosna) - CFR Kluž (Rum.), Rapid Vídeň - Aston Villa, Steaua Bukurešť - St. Patrick's (Ir.), Zenit Petrohrad - Nacional Funchal, FC Janov - Odense (Dán.), Guingamp (Fr.) - Hamburk, FC Sion (Švýc.) - Fenerbahce Istanbul, Sturm Štýrský Hradec - Metalist Charkov, Benfica Lisabon - Vorskla Poltava (Ukr.), Stabaek - Valencia, Vaslui (Rum.) - AEK Atény.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme