V ruském Ingušsku zastřelili ozbrojenci ministra pro výstavbu

V ruském Ingušsku zastřelili ozbrojenci ministra místní vlády zodpovědného za výstavbu. Jde o poslední z řady útoků na vládní představitele severokavkazské republiky. V červnu utrpěl při pokusu o atentát vážná zranění ingušský prezident Júnus Bek Jevkurov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled ze střechy prezidentského paláce

Pohled ze střechy prezidentského paláce | Foto: Lenka Kabrhelová | Zdroj: Český rozhlas

Dva maskovaní ozbrojenci zastřelili ingušského ministra pro výstavbu Ruslana Amerchanova přímo v jeho kanceláři v ostře střeženém administrativním středisku Magas. Atentátníci, kteří uprchli v přistaveném automobilu, také zranili ministrova asistenta.

Ingušské úřady podle ruských agentur spojují vraždu ministra s nedávnou revizí stavebních projektů v republice, kterou sužuje korupce. Před deseti dny zastřelili ozbrojenci tři zaměstnance ruského ministerstva pro mimořádné situace.

Za poslední rok počet střetů mezi ingušskými bezpečnostními silami a ozbrojenci rapidně narostl, k násilnostem stále častěji dochází i v sousedním Čečensku.

Přečtěte si také:
Na Kavkaze roste napětí po atentátu na ingušského prezidenta
Neznámý útočník se pokusil zabít ingušského prezidenta
Ruská armáda pátrá v Ingušsku po teroristech
Policie v Ingušsku zastřelila zakladatele opozičních internetových stránek
Při násilnostech v Ingušsku nejméně 60 mrtvých
V Ingušsku po bojůvkách 50 mrtvých

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme