Kandidáti na nového ředitele Českého rozhlasu se můžou hlásit do konce srpna

Radní vyhlásili podmínky výběrového řízení na nového generálního ředitele Českého rozhlasu. Kandidáti musí napsat úvahu o koncepci Českého rozhlasu. Musí to být také mimo jiné občané České republiky, aktivně znát jeden cizí jazyk a mít čistý trestní rejstřík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysílací studio

Vysílací studio | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Kandidáti mohou své přihlášky podávat do 31.srpna. "Volba by pak měla být 30.září," upřesnil předseda radních Jiří Florian.

Inzerát bude podle něj ve všech podstatných médiích. "Především také v Radiožurnálu. Tam se uchazeči dozví všechno, co budou potřebovat. Samozřejmě na webových stránkách Rady bude k dispozici také zvukový záznam dnešního jednání, kde to uslyší i v podobě akustické," dodal Florian.

První kolo hodnocení kandidátů bude neveřejné a bez účasti kandidátů. Do druhého kola postoupí ti kandidáti, kteří splní základní požadavky radních. Prozatímním ředitelem je Richard Medek, který ve funkci nahradil Václava Kasíka. Toho radní odvolali na mimořádném zasedání 22. července.

Přečtěte si také:
Rada Českého rozhlasu odvolala jeho ředitele Václava Kasíka
Odpoledne se mimořádně schází Rada Českého rozhlasu

Lenka Jansová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme