Ruský prezident odsoudil vraždy nevládních aktivistů na Kavkaze

Ruský prezident Dmitrij Medveděv odsoudil po jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou nedávné vraždy nevládních aktivistů působících v regionu severního Kavkazu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Medveděv

Dmitrij Medveděv | Foto: Presidential Press and Information Office

V Čečensku tento týden neznámí ozbrojenci unesli a zavraždili manželský pár pracující pro charitativní organizaci pomáhající dětem. V červenci postihl stejný osud respektovanou ochránkyni lidských práv Natálii Estěmirovovou.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv během společné tiskové konference s německou kancléřkou v Soči vyzval čečenského lídra Ramzana Kadyrova, aby našel a potrestal všechny osoby zodpovědné za nedávné vraždy ochránců lidských práv na Kavkaze.

Medveděv zároveň zopakoval přesvědčení, že cílem činů je destabilizovat poměry v regionu. Ruští aktivisté za lidská práva ale viní ze zhoršování bezpečnostní situace právě Ramzana Kadyrova, který podle nich soustavně porušuje federální zákony.

Násilí narůstá v posledních měsících kromě Čečenska také v sousedním Ingušsku a Dagestánu. Během posledních několika desítek hodin zemřelo v regionu při srážkách bezpečnostních sil s ozbrojenci více než 20 lidí.

Přečtěte si také:
V ruském Ingušsku zastřelili ozbrojenci ministra pro výstavbu
V Čečensku byli zavražděni další dva nevládní aktivisté
Další vraždy čečenských aktivistů
Evropa i Rusko odsoudily vraždu přední ruské aktivistky Estěmirovové
V Rusku přišla o život další přední aktivistka za lidská práva
Na Kavkaze roste napětí po atentátu na ingušského prezidenta

Lenka Kabrhelová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme