Vídeňské letiště přestalo odbavovat lety společnosti SkyEurope

Nízkonákladová letecká společnost SkyEurope skončila s lety z Vídně. Firma tvrdí, že dlužné peníze rakouskému terminálu v pátek zaplatila, podle vídeňského letiště ale částka dorazila na účet až dvacet minut po dohodnuté uzávěrce a terminál už nechtěl své rozhodnutí o konci služeb vzít zpět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo aerolinek SkyEurope

Letadlo aerolinek SkyEurope | Foto: SkyEurope Airlines

Mluvčí SkyEurope Tomáš Kika Radiožurnálu řekl, že slovenská společnost vzájemnou dohodu dodržela.

"Součástí dohod bylo, že nebudeme mluvit o sumách a uzávěrkách, což jsme respektovali. Vídeňské letiště zjevně ne, když vydalo několik tiskových zpráv. Vedení SkyEurope tyto dohody dodrželo, ale přesto v pátek po půlnoci přestalo letiště ve Vídni odbavovat letadla naší společnosti," uvedl Kika.

SkyEurope novou situaci řeší tak, že odbavuje vídeňské lety z bratislavského letiště. Své klienty - pokud necestují individuálně - vozí z Rakouska autobusy.

SkyEurope se s dluhy potýká dlouhodobě. Od krachu ji v pátek zachránili její zaměstnanci tím, že souhlasili s pozdržením svých červencových mezd. Pokud by odmítli a dožadovali se včasné výplaty, soudem stanovený správce by provoz aerolinek ukončil.

Společnost SkyEurope se potýká s dluhy už delší dobu. V červnu navíc přiznal společnosti bratislavský okresní soud ochranu před věřiteli. SkyEurope se pro tento krok rozhodla sama, aby získala čas na restrukturalizaci a jednání s novými investory.

Přečtěte si také:
Aerolinie SkyEurope, které požádaly o ochranu před věřiteli, budou dál létat
Unie odsouhlasí převzetí rakouských a bruselských aerolinek německou Lufthansou
České aerolinie chtějí zjednodušit předletovou kontrolu
ČSA se v prvním čtvrtletí propadly do ztráty 1,3 miliardy korun
Prodávají nám aerolinky své letenky férově?

Monika Rybáková, Lukáš Vincourek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme