Němečtí politici uvažují o důsledném blokování neonacistických webových stránek

Němečtí politici chtějí důrazněji postupovat proti šíření neonacistické propagandy na internetu. Podle expertů ale blokování extremistických stránek nestačí. Neonacisté totiž stále víc přesouvají svou aktivitu na těžko kontrolovatelné sociální sítě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

internet, zavináč

internet, zavináč | Foto: Free Stock Photos

Právě prostřednictvím serverů, jako jsou Facebook nebo MySpace, se příslušníkům krajní pravice daří poměrně nerušeně šířit nebezpečné myšlenky mezi teenagery.

Stefan Glaser z portálu na ochranu mládeže "jugendschutz.net" upozorňuje na skutečnost, že se obrazové a hudební příspěvky s neonacistickým obsahem často nedají na první pohled rozeznat. Podle Glasera se ale ve spolupráci s provozovateli sociálních sítí podařilo v loňském roce asi 80 procent "závadných" příspěvků odstranit.

Bavorský ministr vnitra za CSU Joachim Herrmann volá po přísnějších opatřeních, včetně možnosti kompletně zablokovat neonacistické webové stránky, kterých je v Německu v současnosti kolem 1800.

Podle spolkové ministryně spravedlnosti Brigitte Zypriesové by měl být ve střehu nejen stát, ale taky občanská společnost.

Přečtěte si také:
Německá vláda varuje před stále častějším šířením extremistické propagandy na internetu
Šéf německé krajně pravicové NPD dostal podmínku za prokázaný rasismus
Maďarsko zblízka: předvolební kampani vévodí dvě témata: daň z nemovitostí a extrémismus
Evropskou unii rozděluje konference OSN o rasismu

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme