Na Příbramsko se sjeli extremisté

Na tři stovky extremistů se podle policie sjely do Nového Knína u Dobříše, aby se zúčastnily akce, kterou její organizátoři nazvali "hudebně-politickým festivalem".

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neonacisté

Neonacisté | Foto: Štěpánka Budková

Extremisté dopoledne odjeli společně vlakem z pražského vršovického nádraží. Pak zamířili do místního letního kina. I přesto, že šlo podle organizátorů o festival, místo srazu bylo do poslední chvíle tajné.

Mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek řekl, že všechno skončilo bez problémů kolem půl páté odpoledne:

"Policie nemusela během celé akce zasahovat. Policisté mají rozestavěné hlídky na výjezdech z Nového Knína, kde provádějí kontroly osob a vozidel."

Ondřej Cakl z občanského sdružení Tolerance a občanská společnost Radiožurnálu řekl, že tato akce radikálů pravděpodobně nesouvisí se včerejšími obviněními kvůli kauze Vítkov:

"Dnešní akce, která je pojmenována Den svobody a je pod záštitou Dělnické strany, se připravovala dva tři měsíce dopředu. Má to odstup několika dnů, ale určitě to nemá žádnou spojitost."

Policie v souvislosti s dubnovým žhářským útokem na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku obvinila čtyři muže z pokusu o vraždu s rasovým motivem.

Přečtěte si také:
Kvůli rasistickému žhářství jsou ve vazbě čtyři muži
Při požáru domu se těžce popálila dvouletá dívka, policie nevylučuje útok žhářů
Němečtí politici uvažují o důsledném blokování neonacistických webových stránek
Slovenská policie se chystá na večerní demonstraci pravicových extrémistů
Obcím by měla proti extremistům pomoci novela shromažďovacího zákona

Lenka Jansová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme