Další čeští turisté mají problémy se zahraniční dovolenou

Stovky klientů cestovní kanceláře Sunny Days mají problémy při odletu nebo příletu z dovolené na ostrově Džerba. Tuniský majitel společnosti Ridha Ben Ahmed tvrdil, že situaci zavinily České aerolinie. Letecký přepravce to ale odamítl, protože si ho cestovní kancelář neobjednala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Djerba

Djerba | Foto: tunisko.rovnou.cz

Na vině by podle původního sdělení tuniského majitele CK měla být logistická chyba leteckého dopravce. Ředitelka komunikace Českých aerolinií Hana Hejsková ale pro Radiožurnálu tento argument popřela.

"Žádný charterový let z Brna a Ostravy nebyl na neděli objednaný, a to žádnou cestovní kanceláří. Na základě přání a platných smluv našich klientů byla do této destinace vypravena celkem tři letadla, všechna ale podle dohody a plánu letěla z Prahy - a do Prahy se také vracela. Lety byly pro cestovní kancelář Sunny Days znovu potvrzovány v sobotu ráno. Ve všech případech se jednalo o odlety z Prahy," uvedla Hejsková.

Zatím tak zůstává na tuniském ostrově Džerba asi 150 českých klientů cestovní kanceláře Sunny Days. Tři stovky jich čekají na letištích v Brně a Ostravě. Potvrdil to mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

"Až 150 klientů cestovní kanceláře Sunny Days z Ostravy a 169 zákazníků z Brna v neděli neodletělo na své dovolené dvěma letadly do Tuniska. Na tato dvě letadla čeká v Tunisku dalších zhruba tři sta českých turistů. Situace se intenzivně řeší."

Okamura uvedl, že se skutečně může jít pouze o logistické problémy. "V tuto chvíli musím vyloučit, že se jedná o finanční problémy," řekl Radiožurnálu.

Podle aktuálních informací by klienti, kteří čekají na odlet v České republice, měli odletět do cílové destinace tuto noc na pondělí. Zákazníci, kteří se měli z Tuniska vrátit, zatím setrvávají na hotelích, ve kterých byli ubytováni. Pravděpodobně se vrátí během pondělí.

Problémy měl v sobotu Travel Service

V sobotu uvízlo na řeckém ostrově Kréta 179 českých turistů kvůli technické závadě na letadle společnosti Travel Service. Místo v půl desáté ráno odletěli Češi náhradním letadlem až v podvečer.

"Před plánovaným odletem z ostrova Kréta se objevila signalizace možné technické závady na elektronickém bloku u letadla," popsala situaci mluvčí letecké společnosti Travel Service Vlaďka Dufková.

Podle ní odstranění závady vyžadovalo náhradní díl, který nebyl k dispozici na Krétě ä ani v Aténách, a proto společnost vyslala do Chanie náhradní letadlo. Letadlo přistálo na brněnském letišti v sobotu v devět hodin večer.

Přečtěte si také:
Češi, kteří uvízli na Krétě, už jsou doma
V Brně sjelo z ranveje letadlo Travel Service
Letadlo Travel Service neplánovaně přistálo na budapešťském letišti
Vídeňské letiště přestalo odbavovat lety společnosti SkyEurope
České aerolinie chtějí zjednodušit předletovou kontrolu

Adéla Havránková, Lukáš Vincourek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme