Klienti Sunny Days postupně odletěli na dovolenou. Jiní už jsou zpět

Někteří zákazníci cestovní kanceláře Sunny Days v pondělí odletěli z brněnského letiště na dovolenou. Na let do Tuniska přitom většina z nich čekala od soboty. Z ostrova Džerba se navíc tři stovky českých klientů Sunny Days okolo deváté hodiny ráno vrátily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čekání na odbavení

Čekání na odbavení | Foto: Jan Rosenauer

Celkem na odlet do Tuniska od soboty v Brně a Ostravě čekalo 319 turistů. Komplikace firmě nastaly zřejmě z logistických důvodů, což potvrdili už v neděli i zástupci společnosti, kteří také vyloučili, že by firma byla ve finančních potížích.

Podle tuniského majitele společnosti jsou nyní všechna potřebná letadla objednaná a zaplacená.

První spoj odstartoval krátce po půlnoci z Brna, kde na něj čekalo 169 turistů. Dalších 150 turistů odletělo ve 3:10 z Ostravy na ostrov Džerba, kde na zpáteční cestu čekaly tři stovky klientů Sunny Days. Turisté dorazili po deváté hodině ráno do Brna, odkud bude letadlo pokračovat do Ostravy.

Podle informací České televize se navíc v pondělí ráno vrátili do Brna turisté z tuniského Monastiru. Třetí letadlo s turisty z Džerby by mělo přiletět přímo na ostravské letiště.

Veedení společnosti uvedlo, že turistům budouzmíněné komplikace kompenzovány, zatím však není jasné jakým způsobem. Problémy zřejmě vzniky pochybením pracovníka CK, což potvrdil Rádiu Česko i analytik v oblasti cestovního ruchu Jaromír Beránek ze společnosti Mag Consulting.

"Nejmenovaný pracovník cestovní kanceláře opomněl objednat letadla na pokrytí zmíněných letů. Mluvil jsem s majitelem a mohu potvrdit, že je velice rozhořčen celou vzniklou situací," řekl Beránek.

Přečtěte si také:
Další čeští turisté mají problémy se zahraniční dovolenou
Češi, kteří uvízli na Krétě, už jsou doma
V Brně sjelo z ranveje letadlo Travel Service
Letadlo Travel Service neplánovaně přistálo na budapešťském letišti
Vídeňské letiště přestalo odbavovat lety společnosti SkyEurope
České aerolinie chtějí zjednodušit předletovou kontrolu

Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme