Ruské námořnictvo údajně našlo zmizelou loď "Arctic Sea"

Ruské námořnictvo podle svého tvrzení našlo zmizelou loď "Arctic Sea". Potvrdil to ruský ministr obrany Anatolij Serďjukov. Plavidlo se ztratilo před více než dvěma týdny v evropských vodách. Z Finska do Alžírska převáželo náklad dřeva za jeden a půl miliónu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohřešovaná ruská nákladní loď Arctic Sea.

Pohřešovaná ruská nákladní loď Arctic Sea. | Foto: AFP

Ruské námořnictvo podle ministra obrany Anatolije Serďjukova našlo loď Arctic Sea zhruba 300 mil od Kapverdských ostrovů u západního pobřeží Afriky.

Všech 15 členů ruské posádky je prý v pořádku. Nyní jsou podle Serďjukova na palubě ruské vojenské lodi Ladnyj, kde objasňují okolnosti celého případu.

Detaily zatím ruské úřady nezveřejnily. Podle ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva ale Moskva údajně o nalezení lodi informovala všechny zúčastněné strany.

Nad zmizením plavidla, které patří finské společnosti, si v uplynulých dnech lámaly hlavu všechny evropské námořní úřady. Ruská armáda do pátrání vyslala několik válečných lodí.

Přečtěte si také:
Ruské námořnictvo dál pátrá po zmizelé nákladní lodi
Ruské námořnictvo pátrá po ztracené nákladní lodi

Lenka Kabrhelová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme