Barbora Špotáková se pokusí obhájit titul světové šampiónky v hodu oštěpem

Češka Barbora Špotáková a Ruska Maria Abakumovová. To jsou dvě velké favoritky oštěpařského finále na mistrovství světa v Berlíně. Zamíchat kartami se v popředí bude snažit i Němka Christina Obergföllová. Ta si podobně jako česká oštěpařka udržuje od ruské soupeřky určitý odstup. Radiožurnálu přiznala jisté pochybnosti o její výkonnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zlatá oštěpařka Barbora Špotáková

zlatá oštěpařka Barbora Špotáková | Foto: Petra Čechová

"Ruska se zase v posledních šesti týdnech nikde neukázala, zatímco my ostatní jsme normálně soutěžily. Když Maria házela, pak jedině v Rusku. Tady jsem jí ještě neviděla, tak nemůžu spekulovat o její muskulatuře. Je to složité. Na začátku roku, kdy jsme se potkaly na dvou, třech soutěžích, jsme se normálně bavily a dobře si rozuměly. Ale tady bude situace odlišná."

Dnes večer se na Olympijském stadionu v Berlíně rozhodne o medailistkách v ženském oštěpu. Obhájkyní titulu je naše Barbora Špotáková. Její největší soupeřkou by měla být Ruska Maria Abakumovová. Německá oštěpařka Steffi Neriusová Radiožurnálu řekla, že půjde o odvetu za loňskou olympiádu.

"Myslím, že závod bude mít podobný průběh jako v Pekingu, tzn. že na medaili bude potřeba hodit 68 metrů. Uvidíme, kdo bude mít na konci důvod k největší radosti. Na stupních vítězů bude Barbora, Maria a ... otazník."

Jak dopadne souboj? Hlasujte v naší anketě!

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme